Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Doar investitorii de vârf vor putea construi noi porturi în Bulgaria

Doar investitorii de vârf vor putea construi noi porturi în Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Parlamentul bulgar dorește să amendeze legea spațiului maritim, apelor terestre și porturilor spre a putea fi simplificate procedurile și scurta termenele de realizarea ofertelor de investiții în planul construcțiilor portuare, afirmă un comunicat citat de Novinite. Astfel se va ușura accesul în domeniu investitorilor de clasă A (de vârf), singurii care se vor putea implica în realizarea unor astfel de afaceri. Dimitar Atanasov, deputat din partea partidului de guvernământ GERB și președintele comisiei parlamentare bulgare pentru transporturi, tehnologia informației și comunicațiilor, a spus, citat de postul de radio bulgar Darik faptul că doar acești investitori pot oferi suficiente garanții de seriozitate. În cazul lor, a mai afirmat Atanasov, nu este nevoie să fie organizate licitații, deoarece astfel pot fi evitate ofertele potențiale și obstrucționate eforturile de  realizare a unui proiect. Deputatul a admis totuși că nu deține date clare relative la existența unor planuri concrete de investiții în domeniul construcțiilor portuare. El a mai precizat, potrivit Novinite, că schimbările legale relative la investitorii de clasă A vor fi un îndemn la dezbateri aprinse. 

Amendamentele legii spațiului maritim, apelor terestre și porturilor au fost dezbătute la Varna cu  experții care le-au inițiat de Atanasov. Acesta a explicat că dacă un proprietar vrea să extindă un port el ar trebui să o poată face fără a fi nevoit să dețină un certificat de investitor de clasă A. Cea mai importantă cerință a permisiunii de deținere a unui permis de investitor de clasă A e valoarea totală a investiției. Potrivit prevederilor legii bulgare de promovare a investițiilor, valoarea totală minimă este de 20 de milioane de leva. Pragul este substanțial coborât la 7 milioane de leva în localitățile cu o rată a șomajului ridicată. În afara construcției de noi porturi, amendamentele vor lua în considerare interdicția de construcție pe plaje și în zone protejate. În schimb sunt aprobate construcțiile pe malul mării.

Agenția Administrativă Executivă Maritimă bulgară va analiza condițiile funcționării porturilor. Proprietarii de porturi vinovați de proasta lor întreținere vor suferi penalități a mai spus Atanasov în cadrul întâlnirii cu experții de la Varna, desfășurată miercuri. În declarația sa, deputatul GERB a mai spus că discuțiile relative la noile amendamente rămân a fi purtate. Astfel, în săptămâna ce urmează Atanasov va purta discuții cu reprezentanții industriei bulgare la Varna și Burgas. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0