Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Turkcell dorește să investească în Bulgaria, spune președintele bulgar

Turkcell dorește să investească în Bulgaria, spune președintele bulgar

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Turkcell dorește să investească în Bulgaria, a zis președintele bulgar într-un comunicat de presă, după un prânz de lucru cu investitori din Turcia organizat la Istanbul. Turkcell este cel mai mare operator turc de telefonie mobilă. Alături de el și-a exprimat dorința de a investi în Bulgaria și Turk Telekom, cel mai mare operator turc de telefonie fixă și firmele Sisecam și Dedeman. Companiile turcești dispun de reprezentanțe în 109 țări.

Săptămâna trecută Turkcell și Turk Telekom au înaintat oferta achiziționării operatorului de telefonie mobilă bulgar Globul, pus în vânzare de actualul său proprietar, firma greacă de telefonie OTE, și al lanțului comercial Germanos, de produse electronice. Potrivit unor informații neconfirmate încă firmele turcești nu sunt unicii ofertanți pentru achiziționarea Globul. Reprezentanții Turkcell au declarat miercuri că a fost înaintată oferta de achiziție pentru Globul deoarece sunt explorate posibilitățile de investiții în regiunea Bulgariei. 

Cu toată importanța Turkcell care deservește 35 de milioane de utilizatori în Turcia și alți 30 de milioane în alte state prin intermediul unor subsidiare, firma are probleme serioase din pricina certurilor dintre marii acționari. Astfel Mehmet Emin Karamehmet, al doilea cel mai bogat om al firmei și cofondatorul acesteia se luptă pentru control cu TeliaSonera și Altimo, subsidiar al Alfa Group, ceilalți 2 mari acționari prin intermediul unei firme de familie, Cukurova Holdin. TeliaSonera e un operator nordic de telefonie, iar Alfa Group e o mare firmă rusă de investiții. Concurenții pe piața turcească ai Turkcell sunt Vodafone și Avea, ultima controlată de Turk Telekom, cea mai mare firmă turcă de telefonie fixă.

Turk Telekom a fost cumpărată în 2005 de Saudi Oger, un grup fondat de Rafik Hariri un premier libanez asasinat în 2005. Globul, al doilea mare operator de telefonie mobilă din Bulgaria a raportat la începutul acestei luni o scădere bruscă a profitului și e îngrijorată în privința afacerii al cărei obiectiv este ea. Deja, potrivit unor date, în al doilea trimestru al acestui an firma înregistrase scăderi ale profitului de 20,9%, astfel că profitul înregistrat a fost de numai 85,9 milioane de euro.

Globul reprezintă o marcă sub care firma bulgară de telefonie mobilă Cosmo Bulgaria oferă servicii de telecomunicații populației bulgare. Cel care deține în proporție de 100% Cosmo Bulgaria este Cosmote, divizia de telefonie mobilă a firmei grecești de telefonie OTE, cel mai mare operator de telefonie din sud-estul Europei.

OTE a anunțat la mijlocul lunii iunie 2012 planul vânzării activelor sale bulgărești, adică firma Cosmo Bulgaria și lanțul de magazine Germanos de produse electronice, la un preț minim de 800 de milioane de euro, potrivit datelor existente. Scopul vânzării e susținerea refinanțării datoriei de 3,4 miliarde de euro a OTE, pe cale de a se maturiza în următorii 2 ani. OTE a angajat sucursala londoneză a gigantului bancar american Citigroup în calitate de consultant pentru această vânzare. În afară de Turkcell, în cursa achiziționării activelor OTE din Bulgaria s-au mai înscris firma de telefonie germană Deutsche Telekom căreia îi aparține 40% din stocul de acțiuni al OTE, firma britanică de telefonie mobilă Vodafone, și firma de telefonie mobilă franceză Orange, subsidiar al France Telecom. Se așteaptă ca vânzarea să se desfășoare cel mai devreme la mijlocul anului viitor. 

Subscribe to comments feed Comentarii (7 publicat):

Angel pe 27/03/2014 22:16:35
avatar
Delightful. I made this for Roger and I yesterday. He loved it, and so did I. Important to eat while still warm. Also, the red ppeper jelly is great, but be careful not to use too much, as the sweetness can overtake other flavors if not careful.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Faustini pe 27/03/2014 22:37:55
avatar
Hmm, you must have used too much red pepper jelly. I used just enuogh to thinly cover teh piec of bread. I liked it for the spicy kick.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Tahsanul pe 28/03/2014 09:09:18
avatar
I think the current <a href="http://xsyfnhivx.com"> gemilrns</a> in the Kooday payout system is yet another stall. I am starting to think they are out of money and scrambling to stay afloat. It is a great idea, but money is always needed to keep going. If Kooday does not release the Pending Winshare Deposits this week, I think it's over. I stand to lose $15,000. Gosh I hope I am wrong.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Dharmpal pe 28/03/2014 16:03:14
avatar
So that's the case? Quite a <a href="http://anfpgsnmcnm.com">reiavetlon</a> that is.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Svetlanka pe 31/03/2014 20:19:19
avatar
Just cause it's simple doesn't mean it's not super <a href="http://twvlrqzbmlo.com">heplluf.</a>
Thumbs Up Thumbs Down
0
Robson pe 03/04/2014 11:04:50
avatar
This shows real exepitrse. Thanks for the answer. http://zwelwfcpz.com awmamwsly [link=http://ivmktqvnn.com]ivmktqvnn[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Carli pe 03/04/2014 11:15:37
avatar
Hats off to whveeor wrote this up and posted it. http://qzvrpw.com emydpcoo [link=http://zgwqjl.com]zgwqjl[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 7 | aratând: 1 - 7

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0