Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Date recente indică agravarea situației Bulgariei

Date recente indică agravarea situației Bulgariei

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Date publicate recent indică agravarea situației Bulgariei în aproape toate zonele mai puțin una, și anume dreptul la proprietate, comparativ cu alte țări ale Uniunii Europene, potrivit unei analize a Institutului de Politici Economice din Sofia (IME) care a fost prezentată  joi de economistul economistul Kaloyan Staykov, membru al Institutului. Analiza afirmă că în privința libertății economice și a calității mediului de afaceri Bulgaria s-a situat anul trecut aproape de media europeană, dar anul acesta e mult sub această medie. Datorită efectelor în plan extern negative ale problemei corupției din Bulgaria aceasta ocupă ultimul loc printre țările membre ale Uniunii Europene.

Svetlana Kostadinova, director executiv al IME, afirmă că dacă anul acesta tribunalul acesta își va face bine treaba, atunci de anul viitor e de așteptat o creștere a veniturilor populației. Oamenii de afaceri și cetățenii vor simți o mare siguranță a contractelor și proprietatea va fi protejată cu mult mai bine, a mai spus Kostadinova. Ulterior, oamenii deveni cu mult mai pregătiți să se implice în dezvoltarea unor întreprinderi, siguranța va fi mai mare iar oamenii vor renunța la unele cheltuieli pe care în prezent trebuie să le facă pentru a fi siguri că anumite contracte vor fi semnate și intrate în vigoare. Ori de câte ori se vorbește în Bulgaria despre protecția dreptului de proprietate a zis în continuare directoarea IME, trebuie știut că toate lucrurile care se petrec în justiție atât în prezent, cât și în ultimii 15 ani, au un efect direct al buzunarului fiecărui om din această țară. 

IME  e convins că Bulgaria are nevoie de un guvern viteaz și reformist pregătit să depășească prin reforme momentele de criză. Aceste reforme ar trebui să includă reducerea cheltuielilor minimale lunare, pragurile contribuțiilor și taxelor care s-au dovedit ineficiente, ca taxele pe dividente și pe moșteniri, și anularea tuturor planurilor de introducere a unor noi taxe sau de creștere a celor deja existente. IME argumentează că muncitorii trebuie să fie liberi să aleagă între sistemul de pensii oferit de stat și sistemele de pensii private. Mai mult întreprinderile de stat rămase ar trebuie să fie privatizate imediat și transparent, și încheiate rapid concesiuni pentru dezvoltarea infrastructurii.  

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0