Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Raportul statistic Q3 din 2012 relativ la situaţia transporturilor bulgare

Raportul statistic Q3 din 2012 relativ la situaţia transporturilor bulgare

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Bunurile transportate terestru şi fluvial în al treilea trimestru al anului 2012 au crescut în plan cantitativ în proporţie de 7,4% comparativ cu trimestrul precedent, precizează un comunicat al Institutului Bulgar de Statistică. Totuşi calitatea unor astfel de modalităţi de transport, ca rezultat al distanţei actuale la care bunurile sunt deplasate, a scăzut cu 6,4%.

Pasagerii transportaţi pe uscat, apă şi cu ajutorul mijloacelor urbane de transport electric sunt în acest trimestru cu 0,1% mai mulţi ca trimestrul trecut, iar performanţa acestor mijloace este cu 4,1% mai mare în acest trimestru comparativ cu aceeaşi perioadă.

În al treilea trimestru al lui 2012 cantitatea de pasageri transportată cu trenul şi cu autobuzul a crescut cu 0,4%. Creşterea s-a datorat mai ales creşterii numărului celor ce folosesc cursele de autobuz internaţionale,, unde s-a constatat o creştere de 35,6%, în timp ce numărul celor ce au preferat să călătorească pe căile ferate a scăzut cu 12,2%.

În acelaşi timp, al treilea trimestru al acetui an a văzut o creştere atât a numărului de pasageri care au călătorit pe apă cât şi a performanţelor transportului, adică 10.300 de pasageri în total şi 430.000 de km. parcurşi. Atât transportul maritim cât şi cel fluvial au raportat o creştere.

Transportul terestru al bunurilor a crescut cu 3.429.200 de tone sau 14,1% comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2011. O creştere a fost observată atât la nivelul transportului la nivelul Bulgariei cât şi a celui dintre Bulgaria şi alte state, de 26,3% în primul caz şi de 12% în cazul al doilea.

Pasagerii transportaţi cu ajutorul mijloacelor de transport electrice (tramvaie, troleibuze şi metrou) au fost cu 1,1% mai puţini în acest trimestru faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, adică 63.581 de persoane. Doar numărul celor care au preferat metroul ca mijloc de transport a cunoscut o creştere de 2%. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0