Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Economia bulgară în pierdere datorită subdezvoltării producătorilor de energie verde

Economia bulgară în pierdere datorită subdezvoltării producătorilor de energie verde

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Economia Bulgariei pierde prin condițiile nefavorabile dezvoltării producătorilor de energie regenerabilă (energie verde) afirmă un comunicat al Asociației Bulgare a Energiei Eoliene (BWEA) citat de (BTA). Industria eoliană a creat 238.000 de locuri de muncă în Uniunea Europeană și a contribuit cu 32 de miliarde de euro la economia europeană în 2010, potrivit datelor Asociației. Bulgaria până recent avea șansa folosirii beneficiilor economice ale energiei eoliene din poziția unui lider regional. Acum astfel de avantaje sunt puse sub semnul întrebării ca rezultat al unor decizii politice imprudente mai precizează comunicatul BWEA. Aceasta a fost concluzia forumului organizat luni, 20 noiembrie, la Sofia de Asociația Europeană a Anergiei Eoliene (EWEA), BWEA și Asociația bulgară a Producătorilor de Energie Ecologică. Subiectul dezbaterii a fost propunerea autorităților bulgare de a taxa accesul la rețeaua de tranzit a producătorilor de energie electrică, fapt care îi afectează serios pe aceștia, afirmă BWEA.

Potrivit lui Pierre Tardieu, consilier pentru administrarea afacerilor la EWEA, dacă Bulgaria dorește să fie beneficiarul potențialului energiei eoliene, guvernul ei ar trebui să-și reconsidere decizia. În schimb, el ar trebui să poată oferi perspective de dezvoltare pe termen lung industriei energiei regenerabile.

Velizar Kiryakov, președintele Asociației Producătorilor de Energie Ecologică, afirmă că Bulgaria are un potențial excelent de dezvoltare a energiei eoliene. Acesta însă nu poate fi valorificat în contextul actualei legislații bulgare relative la energie, mai spune Kiryakov. În opinia sa ea ar trebui revizuită în totalitate, în cazul în care Bulgaria dorește să-și atingă până în 2020 obiectivele europene propuse.

 BWEA afirmă că au fost trimise 500 de plângeri Comisie Europene în legătură cu propunerea de taxă, iar Comisia a declanșat o anchetă în acest caz. 

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0