Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Economia subterană a Bulgariei în scădere cu 7 procente în ultimii 2 ani

Economia subterană a Bulgariei în scădere cu 7 procente în ultimii 2 ani

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Nivelul economiei subterane a Bulgariei a scăzut cu 7% în ulltimii 2 ani, iar numărul celor care lucrează la negru a fost mai scăzut cu un procent de 57% în 2011 față de 2008, a anunțat luni ministrul bulgar al muncii și politicilor sociale Totyu Mladenov în cadrul unei conferințe intitulate ”Etica afacerilor: principiile fundamentale ale unui mediu de afaceri stabil”, derulată la Hotel Sheraton din Sofia. Conferința a fost organizată sub auspiciile președintelui bulgar Rosen Plevneliev de către Camera de Comerț Americană, Camera de Industrie bulgaro-germană și Centrul de Afaceri Austriac din Bulgaria. Printre cei care au fost prezenți la conferință s-a numărat și șeful statului bulgar.

Potrivit lui Mladenov, la nivelul a circa 70% din activitățile economice din Bulgaria au fost fixate condițiile minime de muncă prin înțelegeri survenite între sindicate și comunitatea de afaceri. Pe de-o parte, acesta este un beneficiu pentru angajați, pe de altă parte este un ajutor pentru comunitatea de afaceri, care astfel poate face față competiției neloiale a mai spus Mladenov.

Mladenov mai observă că tot mai multe companii din Bulgaria depun eforturi în direcția îmbunătățirii condițiilor de muncă și calificării angajaților ca și pentru protecția mediului. Se observă analog o creștere a numărului de companii care cultivă o responsabilitate socială ridicată prin oferirea de locuri de muncă tinerilor, astfel încât, conchide ministrul bulgar al muncii, ”trebuie să fim recunoscători crizei pentru că ne-a determinat să fixăm și să atingem obiectivele noastre, și modalitățile de creștere economică și de folosire de către guvern a finanțelor publice”.

Președintele bulgar Rosen Plevneliev a spus în cadrul conferinței că în viitor țările care vor prospera vor fi cele care dispun de un proiect de dezvoltare pe termen lung, aplicabil indiferent de cine se află la putere la un moment dat. 

Subscribe to comments feed Comentarii (5 publicat):

Antonia pe 18/01/2015 13:05:19
avatar
Hi guys. I am a big fan of bikemap. I seatrtd using it this summer and really enjoyed working with it. I am Romanian and I could do the translation in my native language. You can check more about me on my blog and also on my bikemap profile username:panciuc. Let me know if I can be of any help.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Devina pe 20/01/2015 04:22:30
avatar
Marla, we have very much so and would love to have Bikemap in Portuguese..! Translations are at 30% already but<a href="http://krswqm.com"> nodboy</a> is working on it anymore.. Your help would be highly appreciated!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Lutpi pe 21/01/2015 11:47:40
avatar
Best wishes to Jean Andersen and Ben Chen in gtntieg healthy before the tough upcoming matches against USC and Virginia. I hope that everyone is healthy and you can give us (Virginia) a good test. We need it in order to make a good transition from indoors to outdoors. With Andersen and Chen both out, you will not win many matches against top 10 teams. http://dsrgif.com rxslus [link=http://iiqszzisyy.com]iiqszzisyy[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Rigoberto pe 22/01/2015 09:17:18
avatar
/ When it comes to our children, Teach them, Encourage them, Compliment them, and above all, Always set a good<a href="http://pvqdtn.com"> eplaxme</a> in Everything we do. Great post MargaritaKindest regardsPeterPeter Tamosatis recently posted..
Thumbs Up Thumbs Down
0
Champ pe 24/01/2015 21:44:36
avatar
I much prefer intfvmaoire articles like this to that high brow literature. http://hjenwani.com ijqlzkvwoll [link=http://byjuyfts.com]byjuyfts[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
total: 5 | aratând: 1 - 5

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0