Newsletter
Email:
Poll: Ce stiri preferati!
Care sunt stirile Dvs. preferate?
Acasă | Business | Uniunea Procesatorilor de Fructe și Legume din Bulgaria

Uniunea Procesatorilor de Fructe și Legume din Bulgaria

Mărime font: Decrease font Enlarge font

Comunicat de presa de la campania de promovare "Open the Seal of Taste": 

Uniunea Procesatorilor de Fructe și Legume din Bulgaria, ai cărei membri reprezintă 50 de companii producătoare de fructe și legume procesate sau uscate, precum și două institute științifice specializate, promovează câteva dintre produsele sale tradiționale – Zacusca (Liutenița), ardeii grași copți fără pieliță, compotul de piersici, marmelada de măceșe și dulceața de trandafiri. Aceste produse au fost selecționate pentru gustul și aroma lor tradiționale excepționale, dar și pentru cea mai bună calitate, produse conform unor standarde stricte de calitate și siguranță. Aceste produse sunt originale și complementare și sunt savurate ca gustare, aliment sau condiment care conferă o notă creativă meselor, pot fi consumate ca gustări și unele ca deserturi.

Zacusca (Liutenița), cu varietățile sale picante și mai puțin picante, este o pastă de legume traditională care poate fi consumată ca gustare sau ca aperitiv cu biscuit sau varietăți de pâine crocantă; în mod similar, poate fi savurată ca și condiment care adaugă aromă și dă o tentă creativă oricărei mese; este disponibilă imediat pentru consum, este gustoasă și cu aport nutritiv, adecvată consumului și este savurată de către consumatorii de toate vârstele. În mod similar, ardeii copți fără pieliță pot fi savurați la orice opțiune de masă și pot adăuga o tentă de gourmet la sandwich-uri, salate și toate felurile de antreuri. Dulceața de trandafiri și marmelada de măceșe sunt produse tradiționale cu arome unice, perfecte pentru consumul la micul dejun sau o gustare dulce senzaționala și perfecte pentru orice categorie de vârstă. În mod deosebit, dulceața de trandafiri este produsă dupa o rețetă veche din frunzele unui trandafir special uleios (oleaginos). Compotul de piersici este un desert din fructe delicios, savurat din plin de către persoanele de toate vârstele. Produsele sunt ambalate în borcane din sticlă – singura modalitate de ambalare care protejează perfect conținutul, fără a interacționa cu produsul, fără a afecta gustul sau aroma și în plus, este reutilizabil și reciclabil.

“Deschide sigiliul gustului” este conceput ca un program, cofinanțat de către Comisia Europeana și Ministerul Agriculturii și Alimentelor din Bulgaria și are ca scop promovarea producției agricole europene din interiorul UE și este orientat în mod deosebit către piețele interne ale Germaniei, Poloniei si României. Uniunea Procesatorilor de Fructe și Legume este o alianță de membri cu o reprezentare naționala de 61,5% în care membrii dețin 76,4% din piața națională și acoperă toate regiunile producătoare și procesatoare din Bulgaria.

Prin caracteristicile sale, programul “Deschide sigiliul gustului” contribuie în mod direct la atingerea obiectivelor și sprijină misiunea uniunii pentru promovarea și consolidarea membrilor și a intereselor acestora. Mai important și dintr-un punct de vedere mai larg, programul promovează produsele agricole europene tradiționale și de înaltă calitate, pentru care se folosesc cele mai bune produse și materii prime. Acest lucru este și mai evident atunci când luăm în calcul tendința de creștere constantă a producției de fructe și legume procesate, concomitent cu cererea din ce în ce mai mare – dinamica modului contemporan de viață motivează nevoia și alegerea pentru un mod facil de a produce și de a consuma și în același timp alimente gustoase cu cele mai bune valori nutiționale, fabricate conform celor mai înalte standarde de calitate și siguranță.

Datele recente cu privire la exportul de fructe și legume procesate dovedește această tendință, în care două dintre țări, pe care se pune accentul în cadrul programului sunt pe primele locuri în cadrul listei importatorilor acestei producții bulgărești. Germania, România și Polonia sunt selectate luând în calcul și specificul lor cultural, structurile lor sociale și economice, precum și tradițiile lor nutriționale comparabile și cerințele dietetice. Analizele sugerează că există un bun potențial pentru creșterea comerțului în aceste țări, împreună cu o distribuție benefică a cotei de piață. La nivelulul UE, beneficiile derivate din acest program sunt atât pentru organizația care înaintează propunerea cât și pentru țările țintă, toate acestea fiind state membre UE, în cadrul cărora se păstrează finanțarea și beneficiile. Toate acțiunile și evenimentele prevăzute în cadrul programului vor genera rezultate directe: se așteaptă ca proiecția și promovarea să crească cererea acestor produse europene și să aibă ca rezultat o creștere a comerțului și a cotei de piață în cadrul țărilor țintă. Toate activitățile promovează cererea și consumul de produse tradiționale cu origine comunitară. Consumatorii din Germania, România și Polonia vor fi convinși să ia în calcul produse excepționale mult mai bune care aduc varietate și valoare adăugată dietelor lor.

Programul “Deschide sigiliul gustului” se bazează pe un mix de informații și activități de promovare – informarea eventualilor consumatori și promovarea produselor. Aceste activități includ de exemplu distribuirea de broșuri și materiale informative, promovarea în puncte de vânzare, târguri și expoziții precum și promovarea prin intermediul mijloacelor media electronice, unde scopul principal este sporirea potențialului de creștere a consumului de produse promovate în Germania, România și Polonia.

Perioada de trei ani de implementare a programului a început în noiembrie 2011. Această perioadă permite aplicarea eficientă a unor activități continue pentru obținerea de rezultate constante atât în ceea ce privește promovarea produselor cât și în ceea ce privește crearea de relații durabile între producători, distribuitori și consumatori. Pe lângă acestea, această perioadă oferă șansa unei monitorizări și analize eficiente în ceea ce privește eficiența activităților și a programului în ansamblu.

NewsBulgaria.ro nu îşi asumă în nici un fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru transmisia acestora.

Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicat):

total: | aratând:

Publică comentariu comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Introduceţi codul din imagine:

  • email Trimite prin email unui prieten
  • print Versiune pentru tipărire
  • Plain text Doar text
Tagged as:
Evaluează acest articol
0